Partena Business & Expats is nu:
Business & Expats Health insurance

Ons socialezekerheidssysteem verschilt van bepaalde landen en het kan nuttig zijn om uw nieuwe buitenlandse medewerkers de juiste informatie te geven over de stappen die ze moeten ondernemen.

Waarom moet een grensarbeider zich inschrijven bij het ziekenfonds?

Bij arbeidsongeschiktheid betaalt het ziekenfonds de uitkeringen aan de werknemer. Wie in België werkt, moet zich aansluiten bij een Belgisch ziekenfonds om gedekt te zijn bij arbeidsongeschiktheid en uitkeringen te ontvangen. Deze aansluiting laat eveneens toe dat uw medewerker gedekt is door de sociale zekerheid van zijn woonland en medische kosten terugbetaald krijgt.

Welke formaliteiten moet u vervullen bij het ziekenfonds voor een werknemer die in het buitenland woont?

  • De grensarbeider die in België werkt, is verplicht zich aan te sluiten bij een Belgisch ziekenfonds.
  • Zodra de grensarbeider is aangesloten, ontvangt hij/zij van het ziekenfonds een S1-formulier (Europees verdragsdocument).
  • De werknemer moet dit S1-formulier aan de socialezekerheidsinstelling van zijn woonland overmaken.
  • Zodra deze formaliteiten zijn afgevinkt, is uw medewerker aan beide kanten van de grens verzekerd.

Laat het beheer van uw grensarbeiders over aan ons team van deskundigen!

Het Business & Expats Health insurance team begeleidt u in het dagelijks beheer van de sociale zekerheid van uw grensarbeiders. Onze deskundigen in internationale verdragen beantwoorden graag uw specifieke vragen over elke medewerker. Alle info is verkrijgbaar bij één centraal aanspreekpunt, wat uw hr-team heel wat tijdswinst oplevert.

Wenst u extra informatie over het socialezekerheidssysteem voor grensarbeiders? Vul dan het formulier in en onze deskundigen zullen met u contract opnemen om onze dienstverlening toe te lichten. Vrijblijvend.

Delen op sociale media

Een grensarbeider aanwerven: wat moet ik doen om in orde te zijn met het ziekenfonds?

Alles wat uw grensarbeiders moeten weten over het Belgische socialezekerheidssysteem. Onze deskundigen begeleiden u stap voor stap.